joi, 26 decembrie 2013

Sa punem lucrurile in context

Vad ca Mandrasescu de la Vocea Rusiei iar agita vechea placa cu imperialistii americani care dau faliment de vor ramane tarile fara protectia "efemera" a "jandarmului mondial" NATO si a parteneriatului strategic cu US. Moment in care tarile mici vor fi victimele ambitiilor teritoriale ale imperiilor din est (de ce au respectivii astfel de ambitii sau de ce considera ca imperii ar avea dreptul sa faca acest lucru e irelevant pentru el). 

Sa dam niste cifre: bugetul apararii in China era 60 miliarde in 2008, acum a urcat la 168 de miliarde $. Bugetul apararii in Rusia era 12 miliarde, acum e 90 (aproximativ cat industria porno din US). In Statele Unite bugetul apararii era 400 de miliarde $ acum e 680. Costul razboiului din Irak si Afganistan (doar pentru partea americana) a depasit pana acum 2.4 trilioane (Congressional Budget Office report). 

Dar sa nu fim rai. La un loc, toate tarile foste comuniste au un buget al apararii de 300-400 de miliarde $. Cam cat dau americanii in fiecare an pentru charity..





Update military spending 2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu