joi, 21 martie 2013

But who will build the roads??


Motto: "Era noroiul mare cand meream la Biserica!!"

Localnicii din Tara Oasului isi asfalteaza drumurile si isi utileaza scolile din banii proprii. De la Tanti Florica pana la nea Gheorghe, toti toarna asfalt in Tara Oasului. Desi pare o gluma, se intampla in realitate. Satui sa umble prin glod, in cizme de cauciuc, si sa vada cum autoritatile stau cu mainile in san, gospodarii s-au apucat de treaba. Unul a venit cu betoniera, altul cu materialele, iar cei care lucreaza in strainatate au trimis banii necesari.

In localitatea Tarsolt se repara drumurile. Pana aici nimic nou. Dar cei care executa lucrarile publice sunt localnicii. Satui sa mai umble prin noroi, oamenii au facut sedinta si au decis ca fiecare familie sa dea o anumita suma, ca sa asfalteze 3 kilometri.

Domnul Gheorghe si-a cumparat utilajul special pentru drum. La fel ca altii, a donat 1.500 de euro, iar in total s-au strans 85.000 de euro. Din acesti bani au cumparat materiale si s-au pus pe treaba.

Nici comunitatea din Certeze nu doarme. Asfaltul ca in palma, pe mai bine de 10 kilometri, a fost muncit tot de cei care locuiesc aici. E drept, si cu ajutor de la rudele plecate la munca in strainatate. Fiecare familie a platit 400-500 de euro.

In alta localitate, la Negresti Oas, scoala generala in care invata peste 600 de elevi a fost utilata si modernizata integral de parinti.

Iar oamenii din aceste comunitati nu se vor opri aici. Vor sa arate ca ei sunt cu adevarat harnici si gospodari, nu asa cum sunt cei pe care i-au ales.Apasati pentru a vedea reportajul ProTV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu